Caroline Spanjaard

sopraan

foto: Ralph van Erven

 
Caroline Spanjaard  studeerde zang bij o.a. Maria Acda en Joep Bröcheler  en behaalde in 1997 haar Staatsdiploma Solozang. 

Ze is een veelgevraagd concertzangeres die zich beweegt door alle stijlperiodes van barok tot hedendaags. Tot haar uitgebreide repertoire behoren vele cantates, alsook de passies van Bach, de "Messiah" van Händel, de "Grosse Messe in c-moll" van Mozart, de Requiems van Mozart, Fauré en Brahms en romantische werken van Bruckner (Te Deum), Mendelssohn (Elias) en Rheinberger (Der Stern von Bethlehem), alsook de orkestliederencycli "Sieben frühe Lieder" van Alban Berg en "Les Illuminations" van Benjamin Britten.

Als operazangeres vertolkte ze de rol van Dido in Purcell's "Dido & Aeneas". 

Ze gaf haar medewerking aan de totstandkoming van de CD “In the footsteps of Herman Hollanders” (Brabantsch Muzyk Collegie o.l.v. Ruud Huijbregts) met daarop het integrale werk van deze 17e-eeuwse componist.  

Verder is Caroline graag en regelmatig actief in professionele ensembles, waaronder de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.